2018-12-13
每次經過荃灣捐血站嘅行人天橋,都會見到一個發光嘅招牌,寫住「名捌月」,今日的起心肝入去試下叫咗個二人套餐$498 ,送兩位自助沙律甜品吧。自助沙律吧今日有4款沙律🥗,1款生果同1款麵包糠,另有1款甜品蕃茄沙律加咗芝士粒,有兩種味道層次青瓜沙律加咗蟹籽,鮮味倍增薯仔沙律,煮得好綿,容易入口藍莓Mousse Cake酸甜口感,唔會過甜意式牛油汁藍青口牛油汁香濃,咸咸地更能帶起藍青口嘅鮮甜味道。仲配埋多士,用來塗上牛油汁食,滋味蟹肉純野菌濃湯蟹味濃厚,湯嘅質感好Creamy,有一絲絲嘅蟹肉。最有心思嘅係,個湯落咗少少做沙律個種菜苗,令成個濃湯加添清新感覺日本霜降西冷伴鵝肝多士西冷牛味十足,五成熟,煮出來恰到好處外層煎香,內層肉質鮮嫩有肉汁二人餐仲會配埋鵝肝多士,鵝肝絕對係焦點,入口甘香,真正做到入口即溶,好少能夠食到咁鬆化嘅鵝肝松子仁青醬蟹肉意粉意粉煮得夠煙靱,青醬打得好幼滑,有微微芝士香並配上鮮味蟹肉同原隻煎帶子。以蟹籽提鮮,配合野菌散發著香濃菌香,口感及味道一絕樽仔奶茶/樽仔朱古力凍樽仔飲品不用加冰,不會因為溶冰而影響飲品味道,細心奶茶入口醇滑,飲得出奶與茶的味道,沖調得啱啱好。而朱古力
叫咗個二人套餐$498 ,送兩位自助沙律甜品吧。
自助沙律吧
今日有4款沙律🥗,1款生果同1款麵包糠,另有1款甜品
蕃茄沙律加咗芝士粒,有兩種味道層次
青瓜沙律加咗蟹籽,鮮味倍增
薯仔沙律,煮得好綿,容易入口
藍莓Mousse Cake酸甜口感,唔會過甜
意式牛油汁藍青口
蟹肉純野菌濃湯
日本霜降西冷伴鵝肝多士
西冷牛味十足,五成熟,煮出來恰到好處
外層煎香,內層肉質鮮嫩有肉汁
松子仁青醬蟹肉意粉
樽仔奶茶/樽仔朱古力
凍樽仔飲品不用加冰,不會因為溶冰而影響飲品味道,細心
奶茶入口醇滑,飲得出奶與茶的味道,沖調得啱啱好。而朱古力樽仔唔會過甜,朱古力味突出
好多道菜睇得出呢間餐廳一絲不苟,細微嘅地方都會注重,由沙律嘅蟹籽,餐湯嘅菜苗,西冷嘅火喉,到冰鎮嘅樽仔,都睇得出用心制造😍
埋單平均每人二百零蚊,豐富滿足嘅一餐