Wuli嘅靚門面同裝修,係長沙灣閙市中就好似一粒螢火蟲咁鮮明、咁獨特🥹!次次路過都忍唔住要幫襯,仲要每次都帶唔同人黎,個人回頭幫襯Wuli率極高!☺️☺️☺️其實每次都係叫果幾樣例牌架啦😙第一,一定走唔甩韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉($98)!雖然我都鍾意食辣,但係過辣我係唔ok嘅,典型係果d又怕辣但又好enjoy 食辣🤭而呢個蝴蝶粉加左韓式辣醬,其實食起上黎係好惹味好開胃好醒神!!!食蝴蝶粉呀通粉意粉類最忌粉還粉,醬還醬,食落個味道好分離,但係呢個蝴蝶粉嘅口感好rich,覺得物超所值!🥳第二,波波鬆餅系列係必食!之前幫襯時我就食開原味嘅,但近期見到佢個餐牌出左新口味喎,我梗係試新野!😋焦糖燉蛋波波鬆餅配雲呢拿雪糕(期間限定) ($102)佢層焦糖燉蛋為成個波波鬆餅增色不少🥰🥰雖然已經有雲呢拿雪糕同cream可以點黎食波波鬆餅時無咁乾身,但係一上菜時成個焦糖燉蛋啪落口時果種正嘅程度同食芝士炸雞狂對芝士一樣咁正,真係好幸福嘅呢~🤭🤭🤭另外一個重點係佢波波鬆餅入面仲有餡架,建議個餐牌可以寫埋「流心」二字🤤🤤🤤仲有香蕉藍莓等生果作襯托,呢個甜品滿足哂我幾何級嘅願望!🤩🤩🤩🤩最後就係唔點飲咖啡嘅我基本上去

其實每次都係叫果幾樣例牌架啦😙

第一,一定走唔甩韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉($98)!
而呢個蝴蝶粉加左韓式辣醬,
其實食起上黎係好惹味好開胃好醒神!!!

焦糖燉蛋波波鬆餅配雲呢拿雪糕(期間限定) ($102)

佢層焦糖燉蛋為成個波波鬆餅增色不少🥰🥰

最後就係唔點飲咖啡嘅我基本上去得cafe都會簡熱Matcha Latte ($46)。
Wuli嘅Matcha Latte甜度適中又有靚嘅拉花圖案,真係開開心心捧住個肚走架☺️☺️☺️

2022-10-07