西樹泡芙有多間不同分店,其實每一次路過都會想買返一個泡芙食,因為泡芙口味又多,而且每一款都好好味,大人小朋友都會喜歡。今日行經尖沙咀地鐵站內的商店,又被這間的泡芙吸引了。忍唔住又買了三款泡芙。店員會好細心把泡芙放到外賣盒內,而且還會附送冰包,所以可以保冷不用擔心。今次選了芒果乳酪味,呢款是我的至愛,大大粒又香又甜的芒果粒粒,配上了芒果味的乳酪,濃濃的芒果香氣,芒果迷必食呢。泡芙外皮做得又脆身,口感好好。另一款是朱古力三重奏,濃郁的朱古力,試問又點可抵擋,泡芙都是朱古力口味,中間有滿滿的朱古力cream,又香又濃,仲有一些朱古力粒,多重口感,滋味絕頂。抹茶紅豆布丁泡芙,抹茶跟紅豆一向都超夾,綿綿的紅豆粒配上了抹茶布丁,布丁超濃抹茶味,質感好正,一啖紅豆一啖抹茶,再配埋外皮脆脆的泡芙。這款口味我都相當之喜歡,好有特色,好好味。下次路過又可以再買其他口味試下。

芒果乳酪

朱古力三重奏

紅豆抹茶布丁

下次路過又可以再買其他口味試下。
2024-01-05
$30 (其他)
芒果乳酪
朱古力三重奏