因為住呢區搵食撞入去一次,自此食到返唔到轉頭😂不同時段有不同的menu,鋪頭細細得10個位左右,預先book定位就安全d以前久不久都去食拉麵,現在轉型做居酒屋仲多左好多唔同的選擇,簡單講下我每次的必食menu:-➡️芝士年糕,從來無吃過可以燒到鬆軟的口感,一試愛上的賣飛佛➡️紅酒漬喬頭,我從來都覺得喬頭係臭的,但呢個前菜不但唔臭仲好清甜,送酒一流➡️雞腳筋和雞尾串燒,口感好特別,前者爽口,後者香滑➡️軍雞雞翼,外皮燒到好香脆但又一點都不油膩➡️河豚乾,又係好正的下酒菜,比常見的燒魷魚多一點香甜,肉質又無咁韌仲有每次去都要睇牆上的緣份推介,全部都係限量的新鮮食材菜式,可遇不可求,真的要講有冇緣份。同埋老闆仲有好多隱藏menu的cocktails ,配合口味和點的菜色,次次都有不同驚喜價值來說,如果晚飯只係食個拉麵就百幾蚊落樓。而吃居酒屋menu就都唔諗住平架喇,話雖如此,但食物質素真的對得起價錢有餘,老闆小情侶又好nice,每個月一兩次食好啲,獎勵下自己飲下酒chill下,真心寫意

➡️雞腳筋和雞尾串燒,口感好特別,前者爽口,後者香滑
➡️軍雞雞翼,外皮燒到好香脆但又一點都不油膩

生啤
Chocolate  cake
蟶子王(緣份推介)
雞腳筋串燒
響螺刺身(緣份推介)
鹽燒沙甸(緣份推介)
北海道海膽(緣份推介)
唐揚河豚(緣份推介)
河豚干
紅酒漬喬頭
芝士年糕(必食)
2023-02-24
5 分鐘 (堂食)
生啤
Chocolate  cake
蟶子王(緣份推介)
雞腳筋串燒
響螺刺身(緣份推介)
鹽燒沙甸(緣份推介)
北海道海膽(緣份推介)
唐揚河豚(緣份推介)
河豚干
紅酒漬喬頭
芝士年糕(必食)