2018-07-09 73 瀏覽
我地去完置樂買完野,係附近搵下食,知道以邊都幾多餐廳,所以黎睇下有咩食,而且以邊都有好多錶位,停車場泊車亦唔貴。我地選擇了最愛的日本料理,餐廳裝潢很有日本風格,有吧枱可以看到師傅製作料理。我地點了幾款刺身,壽司,天婦羅,串燒。拖羅刺身肉質油潤而軟滑,魚味濃郁鮮甜,一食已經知不是冰鮮貨,因為餐廳所有食材每日由築地新鮮直送到香港,好少餐廳會做到,新界區我未見過,如果有價錢都一定貴,以到食真係好抵食。季節盛合刺身拼盤餐廳會因應時令而挑選當造鮮魚,所以每次黎食都一定唔會相同,所以就叫季節盛啦,今次刺身拼盤有連子鯛入口即溶,金目鯛(背部)爽甜新鮮,平政魚就像平時食既魚油味道,肉質帶點彈性,甜蝦蝦身呈半透明狀,鮮甜美味,深海池魚薄薄一片,入口口感爽脆,味道鮮甜。八爪魚刺身肉質爽脆,好鮮甜本手返壽司拼盤(6件師傅發板,6件先選)上邊由右至左:金時鯛,真鯛,金扇鯛,劍魚腩,凡立貝,依佐目下邊由右至左:海膽 ,鱆紅,牡丹蝦,三文魚腩,金目調每一件都非常新鮮,鮮甜美味,令人回味無窮,一D 都唔腥,因為我真係好怕食到勁腥味既魚,食到咁高質既刺身,壽司,感覺好像置身係日本,真係返唔到轉頭,真係太好味,太好味,

我地點了幾款刺身壽司,天婦羅,串燒。

拖羅刺身

季節盛合刺身拼盤

八爪魚刺身
肉質爽脆,好鮮甜

本手返壽司拼盤(6件師傅發板,6件先選)
上邊由右至左:金時鯛,真鯛,金扇鯛,劍魚腩,凡立貝,依佐目
下邊由右至左:海膽 ,鱆紅,牡丹蝦,三文魚腩,金目調
每一件都非常新鮮,鮮甜美味,令人回味無窮,一D 都唔腥,因為我真係好怕食到勁腥味既魚,食到咁高質既刺身壽司,感覺好像置身係日本,真係返唔到轉頭,真係太好味,太好味,太好味啦。

天婦羅蝦
粉漿好薄,唔似我地平時食開既吉列炸蝦,而且不油膩,所以黎到一定要點天婦羅呀。

燒和牛粒串
肉嫩多汁,入口即溶

餐廳環境舒服寧靜,侍應服務態度好好。