2022-05-29 156 瀏覽
📍 📍 Happy Paradise (中環)中環蘇豪士丹頓街52-56號明興樓地下上層餐廳感覺好通風,好舒適。夜晚就會好似酒吧,係中間位置設置一個吧枱,餐廳好岩打片📸餐廳係Little Bao既姐妹店,都係fusion 菜😋我叫左💰368/per person ,包左4starters ,1main ,同1dessertStarter(6簡4 )1)SOURDOUGH EGG WAFFLE2) GINGER SCALLION "CRAB"3)RAW SCALLOP "AGUACHILE"4)TRUFFLE CHICKEN WING5)WARM MAZARA PRAWN (+50) 6)BURRATA TOMATO👉 SOURDOUGH EGG WAFFLE😋😋😋😋/5手工天然酵母雞蛋仔配烏魚子醬,雞蛋仔外面脆卜卜,入面就煙煙韌韌嘅,好鬆軟。加埋配上橄欖油烏魚子醬,幾惹味👍🏻👉 RAW SCALLOP "AGUACHILE"😋😋😋😋/5鮮帶子刺身配薑油丶四川青花椒汁,侍應將一壺綠色嘅汁倒入碟,個汁係四川風味嘅花椒汁。帶子連埋少少花椒汁一齊食,酸酸地好開胃,之後有陣麻辣味岀黎,個花椒味又

📍 📍 Happy Paradise (中環)
中環蘇豪士丹頓街52-56號明興樓地下上層

Starter(6簡4 )
1)SOURDOUGH EGG WAFFLE
2) GINGER SCALLION "CRAB"
3)RAW SCALLOP "AGUACHILE"
4)TRUFFLE CHICKEN WING

👉 SOURDOUGH EGG WAFFLE
😋😋😋😋/5

👉 RAW SCALLOP "AGUACHILE"
😋😋😋😋/5
鮮帶子刺身配薑油丶四川青花椒汁,侍應將一壺綠色嘅汁倒入碟,個汁係四川風味嘅花椒汁。帶子連埋少少花椒汁一齊食,酸酸地好開胃,之後有陣麻辣味岀黎,個花椒味又香,唔會好辣但好過癮特別,而且帶子又新鮮。

👉GINGER SCALLION "CRAB"
😋😋😋😋/5
薑蔥炒椰菜花配炸脆蒜,椰菜花同脆蒜薑蔥一齊炒,椰菜花面層有層焦糖,咬落去外面脆卜卜,加埋薑蔥炒真係好有食緊薑蔥炒蟹既感覺,好味又驚喜。

👉 BURRATA TOMATO
😋😋😋😋/5
布拉塔芝士沙律,車厘茄,沙薑,紫蘇葉,無諗過芝士加沙薑係咁夾,加埋車厘茄酸酸甜甜成件事好有層次好夾👍🏻👍🏻

Main (4選1)
1)CUMIN/SZECHUAN FRIED CHICKEN 2)SEARED SKIRT STEAK NOODLES
3)YELLOW WINE CHICKEN (+100)
4)MIDNIGHT FRIED RICE (+200)

👉Seared Skirt Steak Noodles
😋😋😋😋
香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉,個粉好滑,d汁好掛麵,個牛岩岩好唔韌,個麵仲有有少
鹹檸檬係面幾特別。

Dessert (2選1)
1)ILOVE MOM
2)MOCHI APPLE PIE

👉 MOCHI APPLE PIE
😋😋😋😋/5
外面係糯米皮脆脆地,入面煙煙韌韌仲有有暖笠笠嘅蘋果餡加埋椰汁忌廉,又唔會過甜😋😋朋友生日仲送左兩杯酒俾我地👍🏻👍🏻

回頭:yes,食物充滿特色,每一啖都充滿驚喜,而且餐廳會定時有新菜式推岀😋😋😋
#kermit食在中環
#kermitweekdayslunchset