2018-05-15
母親節朝早唔想同人迫茶樓,即刻醒起食呢度嘅 semi-buffet ....但係諗住打電話 book, 佢哋話 full 晒, 試吓 walk in ....咁我哋就9秒9換初搭的士過黎。。好在 walk in 有位 落咗主菜之後,99急不及待去拎嘢食。。。D 嘢食好好味。。。但我覺得佢哋個沙律吧永遠都係呢啲嘢食 ~好悶囉。。。食咗幾次都仲係同一樣嘅味道 ~又keep 得幾好!(都唔知讚佢好定彈佢好) 我自己個人認為沙律 bar 先係主角,而主菜只係配角。。所以我叫咗個最平嘅主菜 ~ 鱈魚柳漢堡包。。so far so good la我老公就叫咗羊架拼大蝦。。 個羊燒得好好味好有羊味99叫咗 黑毛豬扒。。 佢好鍾意食黑毛豬㗎。。哩塊黑毛豬燒得唔好淋,一D 都唔乾。。好厚身。。 食落淡淡肉 ~ 好過癮呀62叫咗 牛扒餐。。。 老公即刻爭住話要五成熟。。。的確。。。煮好出黎。。到食果刻都已經變咗九成熟。。 最好味係個牛扒。。好香牛味 沙律吧呢。。我就最鍾意食嗰個凍豆腐同埋特濃朱古力蛋糕仔但係嗰個朱古力泡芙就好難食呀。。佢可能放得太耐呀。。夾唔開。。被夾到爛晒 btw, 呢間食店好好呀...
我老公就叫咗羊架拼大蝦。。 個羊燒得好好味好有羊味
沙律吧呢。。我就最鍾意食嗰個凍豆腐同埋特濃朱古力蛋糕仔
btw, 呢間食店好好呀......母親節會有張即影即有相送番畀我哋留念 ~有驚喜!
同埋入面有個做咗好耐嘅哥哥仔。。我見咗佢幾次。。佢嘅服務態度都好好㗎。。我記得佢 上次主動扭波波俾個細路仔玩
希望下次再食嘅時候,沙律 bar 會轉吓款式
雜錦海鮮冷盤