睇完yellopenrice之後已經想食好耐, 但又唔想特登過海終於今次母親節的起心肝book檯! 一黎蟹肉牛油果沙律,蟹肉+牛油果本身已經係無敵組合, 所以唔會唔好食跟住龍蝦湯係有水準既, 但又唔算好有驚喜.但我娘同女友就好鍾意喇.到個乳豬, 嘩, 真心正. 最勁係2個汁, 各有不同奇效, 蜜味個醬令成件事更rich, 個潮州汁就係咁衝激味蕾.  不得了.仲有個龍蝦意粉,一上碟全部人嘩一聲, 因為真係好大隻鉗呀! 另外叫左個黑松露野菌意大利飯, 反而冇咩印象然後, 全晚最驚喜竟然係估你唔到的松露醬薯條 (因為上面果D係預左好食)薯條同乾炒牛河一樣係D好普通, 唔需要高超技巧, 但要整得好食又十分難既食物同時佢又好指標性既,  呢樣食物整成點大概就知間餐廳既水平. 講返佢既薯條, 肯定有回炸起碼2次, 所以好脆而且乾爽, 完全冇油淋淋, 薯條做左調味 (好多餐廳會懶左呢個步驟), 岩晒我口味, 即使要我唔點醬就咁食我都可以KO成兜加埋個醬, 根本冇得輸. 食左第一條之後就停唔到. 成餐食得好開心.最meaningful就梗係睇住藍色母親食黃店出品食到lamlam脷啦. 唯一就係份量比較
終於今次母親節的起心肝book檯!

一黎蟹肉牛油果沙律,
蟹肉+牛油果本身已經係無敵組合, 所以唔會唔好食

跟住龍蝦湯係有水準既, 但又唔算好有驚喜.

但我娘同女友就好鍾意喇.

到個乳豬, 嘩, 真心正.

最勁係2個汁, 各有不同奇效,

仲有個龍蝦意粉,

一上碟全部人嘩一聲, 因為真係好大隻鉗呀!

另外叫左個黑松露野菌意大利飯, 反而冇咩印象

加埋個醬, 根本冇得輸. 食左第一條之後就停唔到.

成餐食得好開心.
唯一就係份量比較細, 4個人分每樣食物食得唔算多.
所以決定下次帶女友2個人再黎自私食, 咁就可以每人食多D
2021-05-08