2021-08-20
成功教識母親大人開Netflix等佢唔洗再追TVB啲膠劇 不過教識佢嘅代價係掛住追劇 飯都唔煮 即刻好似變咗孤兒仔咁收工返嚟無飯食 佢最近追宋仲基套文森佐 識逢上個星期母親節 所以就帶咗佢去金巴利道食韓燒無book到枱又知道母親節一定多人 所以未到6點已經去到 慶幸唔洗等位 不過節日用餐時間得90分鐘 都明白嘅 餐廳都想做多幾轉生意坐低店員奉上前菜同幫我地整爐邊蛋 呢到d泡菜特別好食 同埋可以無限Refill護心肉護心肉是位於豬橫隔膜與肝之間的肌肉肉筋 是非常稀少的部位 同埋係呢到招牌菜 第二間韓燒唔會有呢個部位 所以每次嚟都係必點菜式牛五花切到勁薄 所以好快熟 一坐低肚餓燒呢個最快有得食 雖然望落好似好多肥膏 但係嚟到韓燒怕肥根本係自己呃自己海鮮泡菜煎餅唔會話太多粉 非常脆口 煎到啱啱恰到好處紫菜飯團超多紫菜 加埋麻油勁香口 我自己一個都可以啪一碟生啤 Hite食燒肉一定要配生啤 最緊要夠凍 大啖飲勁Gur因為母親節正日 店長送咗紮花俾全場所有媽咪 呢個我覺得幾窩心 同埋媽咪都勁開心
護心肉
牛五花