2018-08-13
講起食放題應該唔少人都會諗起大喜屋,殿大喜屋就係大喜屋集團入面質素最高而且服務好嘅餐廳。食物種類比較多,而且都係以精緻食物為主,刺身方面嘅質素都會比較靚。加上仲會有沙律吧同埋手卷櫃檯俾我哋自己拎嘢食,有少少半自助餐嘅感覺。講到刺身方面最高質嘅一定係拖羅刺身同埋甜蝦,依兩款刺身嘅質素都幾高而且非常新鮮拖羅做到有少少入口即溶嘅感覺而甜蝦嘅味道都好鮮甜,好值得encore!更新值得一提既就係有海膽手卷,呢度非常之鮮甜而且一次可以令兩份,可以不停咁樣encore!然後餐廳仲推出左新出嘅夏日料理,係一啲刺身杯,我哋分別叫咗一個海膽刺身杯同埋雜錦刺身杯,份量唔會太多但係刺身嘅款式都幾豐富所以食落去都幾有驚喜。然後我比較嘅熟食就係浦燒鰻魚,肉質會比較冧同埋鰻魚汁都會好香甜,我哋都分別叫咗兩至三次。全消方面有時我覺得都做得幾好味,同埋芝麻雞翼都好受歡迎。最後甜品方面我最欣賞就係有三款比較精緻嘅雪糕分別有haggen daz, movenpick 同埋milk top,真係淨係食雪糕都食到回本啦。最後一個甜品都好值得大家去試就係木瓜雪耳甜品,係用半個木瓜加熱整成嘅甜品,木瓜嘅味道非常之香甜,而且感覺好養
最後甜品方面我最欣賞就係有三款比較精緻嘅雪糕分別有haggen daz, movenpick 同埋milk top,真係淨係食雪糕都食到回本啦。最後一個甜品都好值得大家去試就係木瓜雪耳甜品,係用半個木瓜加熱整成嘅甜品,木瓜嘅味道非常之香甜,而且感覺好養生,都好值得試。