悅滿軒

House of Joy
饒宗頤文化館係保育既三級歷史建築物,今日特登帶媽咪去食入面既法國餐~兩母女撐枱腳~上去餐廳既樓梯佈置得好靚,雖猶如行左入時光隧道🎆餐廳以藍白色為主調,座無虛席,好彩我一早book定位☺️晚餐有餐湯,starter,main course,steak同dessert ~ 有個年長既叔叔職員好好咁介紹我地菜式👴🏻~我地最後叫左兩個starters同一份steak~首先佢地會送上餐前麵包,係烘熱既蕃茄洋葱包,好鬆軟,連平時唔鐘意食包既媽咪都大讚👍🏻🥑香煎帶子配牛油果沙律伴熱情果汁 Panfried scallops & avocado salad w/ passion fruit dressing帶子十分鮮甜,表面焦香入面仲有刺身嫩滑~沙律同牛油果加埋熱情果汁,好清新開胃🦀香煎松葉蟹餅配金蘋果蓉及雞尾酒汁 Pan-seared queen crab cake w/ golden apple purée  & cocktail sauce松葉蟹餅好香脆,蟹餅好足料,啖啖蟹肉;伴碟有蘋果蓉同埋蕃茄粒,中和返蟹餅既油膩感~🐮美國頂級牛腹肉 US Prime Hanger牛腹肉我地叫左5成熟,外表焦香

上去餐廳既樓梯佈置得好靚,雖猶如行左入時光隧道🎆
餐廳以藍白色為主調,座無虛席,好彩我一早book定位☺️

🐮美國頂級牛腹肉 US Prime Hanger
牛腹肉我地叫左5成熟,外表焦香,肉味加油香,好食~旁邊仲有烤香既串茄同蒜頭!牛扒有香草、芥末黑椒汁同海鹽, 我鐘意原汁原味,海鹽岩晒我~
好豐富既一餐,我同媽咪都食得好開心~食物質素同服務都好好~
2021-07-09