2014-09-24
最近養成左放工後晚飯前要食多一餐嘅習慣(大獲)行過log on cafe二話不說衝去cashier放低銀兩。由於隔多個鐘就食晚飯,所以都係主打“輕食”,喺抹茶蛋卷、抹茶蛋糕同抹茶芝士蛋糕中作出最大嘅掙扎,最後我揀左最肥嘅抹茶芝士蛋糕!原來加八蚊就有奶茶咖啡,都幾好,算叫做有餐。等左一陣侍應上左抹茶芝士蛋糕,真係不得了!一隻黑色既日式碟上有一件好深綠色既蛋糕,望落感覺好足料!(其實我後來拎起隻碟原來好輕,唔係瓷碟,即刻覺得innovative既產品真係log on既強項)抹茶芝士蛋糕隔離有pat肥cream!係勁肥,勁creamy,勁重奶油味嘅肥cream!!!嗚呀!!!完全令我工作嘅不快全消!我最鐘意食厚實嘅cream,而且奶油味濃到我食抹茶芝士蛋糕都變左冇咁重茶味~呢啲真係好正宗日式西餐廳果啲cream,味較濃,令我好懷念遊日嘅時光!抹茶芝士蛋糕不會太實,唔係太重芝士味,唔會搶左抹茶嘅香濃甘味,細細件,好快俾我食哂。下次我會試埋個蛋卷!
下次我會試埋個蛋卷!