2018-07-02 129 瀏覽
Grilled Smokey BBQ Drumsticks $85兩個人食晚餐 黎呢度pancake係必食 以前黎過知道pancake份量唔細 所以另外只加小食主菜各一份作為小食 呢份雞槌有啲驚喜 BBQ醬好入味 啖啖肉都feel到夠juicy 肉質唔老唔韌 雞槌size洽到好處唔會過於肉感 數量就有八隻 我都食得幾開胃相比其他小食雞槌貌似比較普通 實則質量唔差 試下無妨Tom Yum Gong Risotto $220冬蔭公味意大利飯 呢度既推介主菜之一首先最搶眼既虎蝦都唔止大咁簡單 直情係巨頭 我都鮮有地出動到刀叉鋸蝦虎蝦雖然得一隻 係大大隻 幾多肉 雖然個人食蝦通常唔食蝦頭 不過今次一啲都無浪費 蝦膏都食光淨 另外仲有兜泰式醬料配蝦食 蒜味少辣 非常惹味意大利飯軟硬度適宜 最特別亦都係第一次體驗就係用冬蔭醬黎整 呢隻泰式醬撈勻哂係飯度 微辣 味道亦非常濃郁 比起湯類冬蔭公呢種整法其實更易入口 就算對冬蔭公無喜好既我都覺得滿意除左蝦飯仲有唔少魷魚粒草菇粒混係飯當中 整體內容其實幾豐富 雖然可能有海鮮緣故價格唔算好平 但我會形容道菜一分錢一分貨 飯量多配料又幾detailedGree
相比其他小食雞槌貌似比較普通 實則質量唔差 試下無妨
Tom Yum Gong Risotto $220
冬蔭公味意大利飯 呢度既推介主菜之一

Green Tea Mousse Pancakes $145
主菜未食完已經落定order叫甜品 亦都係此行主要目標 話哂香港pancake熱未過 已經試左好多間既情況之下 呢度既pancake俾我幾深刻既好印象
上次叫左招牌果份焦糖牛油 今次試綠茶味 pancake都係一樣用厚身 雖然唔似日式疏乎厘pancake果隻入口即溶 但都非常軟熟 口感鬆化之餘又唔會覺得空虛 你唯一擔心係會唔會太飽食唔落 xP
pancake面係eye ball catching既綠茶mousse 食落無想像中咁漏 有糙米亦都添加左d唔同既口感 伴碟有紅豆 日式甜品中既最佳綠茶配 另有一球綠茶雪糕連cone 士多啤梨同埋cream有少量
整體黎講 對呢份綠茶pancake個人收貨 就係價錢偏貴拍得住某某日本pancake過江龍 如果第一次係度食pancake我會推介稍平果份招牌pancake 無記錯比起呢份仲多一塊有三塊 性價比高 而pancake本身高質素個人亦覺得重要過咩配料配醬
留意返pancake即整要30分鐘 侍應都會建議你主菜到就可以落單 時間應該就岩岩好 上枱做飯後甜品