2021-06-30
今日終於到呢間日式料理餐廳 特登喺2個星期之前book 定同女朋友食是關有幾次walk in 都要等好耐 所以無等到今日終於可以試試佢叫左小量燒物 一夜干 和牛石板燒 壽喜燒(Sukiyaki) 仲有兩杯野飲飲品有時令既 菠蘿沙冰 而我叫左杯 薄荷威士忌梳打 無諗過咁大杯 食到最後先飲哂 燒物叫左 玉子燒 牛舌 燒鳥拼盤 燒飯團 燒玉子燒新鮮燒起 熱辣辣而牛舌唔會燒得太乾 而且帶有小量脂肪 係上品燒鳥拼盤有 手羽 雞皮 白蔥雞肉串 免治雞肉串手羽 即係雞翼 雞皮位置好脆 有少量咸味 佐酒一流雞皮 香脆 又係佐酒一流而白蔥雞肉串同免治雞肉串 充滿左 滿滿嘅日本味一夜干 雖然係經過左 一夜風乾 但係仲保持到水分多 肉質軟嫩 而無腥味而石板燒呢 店員會左我哋要幾多成熟 然後會喺我哋面前用石板黎燒熟我地叫既係 A5和牛(200g),燒和牛又點可以唔叫飯 所以我地加左個蟹膏飯A5和牛 脂度足夠 脂香十足 配上蟹膏飯 已經滿足了壽喜燒 果邊 叫左A5日本黑毛和牛(200g) 花紋超靚 幾乎可以入口即溶配埋其他配料 今次已經食到好飽
是關有幾次walk in 都要等好耐 所以無等到
今日終於可以試試佢