2023-06-16 59 瀏覽
因為今日比較忙,遲咗叫外賣,所以就叫咗kfc 食。咁我今日叫嘅係狂惹香燒雞滋味盒,用咗優惠卷就54蚊。依個盒有2隻雞翼,2件燒雞,一個細蘑菇飯,同埋最重要嘅葡撻。..咁先講2隻雞翼,2隻雞中翼想像中整得好,唔會一d辣味都冇又或者太辣,辣度啱啱好可以刺激你嘅味蕾令你食其他野嘅時候更加感受到食物嘅滋味。2件燒雞都唔錯,唔會太鞋口或者太乾,但味道就偏鹹咗d。至於蘑菇飯就如我所料,d飯都係太濕,食落好似漿糊咁。最後就係成個餐嘅靈魂-葡撻,基本上係冇野可以挑剔到,可以連續20隻葡撻都冇問題。最後,成個餐嘅食物溫度都控制得好好,唔會話拎到返office就凍。..整體黎講10分滿分會比6.5分,食物溫度控制得好,食物質素亦都正正常常,係燒雞偏鹹咗d

外賣送餐