2021-11-15 9 瀏覽
第一次嚟呢間餐廳已經感受到啲staff超friendly!係好有賓至如歸嘅感覺☺️Signature Malaysian Bakuteh $153馬來西亞嘅肉骨茶比起新加坡嘅藥材味會比較重,但餐廳為咗迎合返香港人嘅口味,個藥材味會再調低少少,Aftertaste會有少少白胡椒味。而個湯上枱前亦都會好細心咁幫你去左啲油先,所以個湯睇落係好清㗎☺️而隔離個蒜泥醬亦都係用肉骨茶既精華煲出黎既,可以用來點肉食。Spicy Beef Short Plate Curry Laksa $123呢個係咖哩味既laksa,口味亦都係偏馬來西亞嘅,無咁重奶味,所以有好多馬來西亞人都會專程過嚟食。麵係米粉mix油麵,有好多海鮮,例如大蝦,青口,帶子,墨魚仔etc要讚下佢個蝦係有挑埋腸既👍🏻豆卜索曬個湯好好味😋Iced Thai Pandan Lemongrass & Ginger Tea +$25好清新既香茅味,淡淡既斑蘭味,Ginger tea 甜得黎係自然嘅甜味。Iced Monk Fruit Tea w/ Dried Plum & Peach Gum +$25羅漢果有潤肺止咳,生津解渴既功效,飲落去係甘甜

要讚下佢個蝦係有挑埋腸既👍🏻
豆卜索曬個湯好好味😋

羅漢果有潤肺止咳,生津解渴既功效,飲落去係甘甜既,同會食到一粒粒桃膠