2019-08-05
好耐無入東涌了,東涌出名多outlet,行到人都攰了,當然要搵下野食啦。比我地發現左東涌旁有間韓國燒肉當然要去一試啦。由於我地真係好餓,他們剛剛落完場我地已急不及待咁走入去了。環境闊絡,而且每一個爐上都加上了抽風系統,確保燒烤時能立即抽走燒出來的煙。食韓國野,當然是前菜先行。牛肋骨拼盤 - $328當中有醬醃牛肋骨肉、調味牛護心肉、降霜一口和牛、頂級和牛舌。牛肋骨一大塊,只需用剪刀把肉剪成一塊塊便可;而牛護心醃得好好味,且沒有蓋過牛本身的牛味味道細嫩,牛味濃郁。一口牛及牛舌油份十足,燒出來香氣撲鼻,口感十足。點餐後,店員會在爐邊加入蛋汁和栗米。蛋蛋真的要看著,唔係就會太老啦。包著菜食,感覺上口感更佳,更美味。大蔥蜜糖炸雞 - $69炸雞大大件,外皮炸得超脆,加以蜜糖汁作件,非常醒胃,而且肉汁超多。牛肉炒粉絲 - $78牛肉份量都幾多,而且粉絲彈牙,麻油味香濃,加上有蔬菜配口,口感更好。走時才發現,原來餐廳有超過60款韓國酒類可供下單,有機會要再來一試。
比我地發現左東涌旁有間韓國燒肉當然要去一試啦。
由於我地真係好餓,他們剛剛落完場我地已急不及待咁走入去了。
食韓國野,當然是前菜先行。
牛肋骨拼盤 - $328
牛肋骨一大塊,只需用剪刀把肉剪成一塊塊便可;
而牛護心醃得好好味,且沒有蓋過牛本身的牛味
味道細嫩,牛味濃郁。
一口牛及牛舌油份十足,燒出來香氣撲鼻,口感十足。
點餐後,店員會在爐邊加入蛋汁和栗米。
蛋蛋真的要看著,唔係就會太老啦。
包著菜食,感覺上口感更佳,更美味。
大蔥蜜糖炸雞 - $69
牛肉炒粉絲 - $78