2022-11-25
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳).就近女朋友屋企附近就有間方叔叔,就四個一齊去試下呢間改左名嘅麻辣鍋。.鴛鴦麻辣鍋(養生花膠雞+普通辣)- 大家都唔算好食得辣,叫個鴛鴦鍋穩慎啲但前者唔肯定係咪時令鍋,雞湯係滾後可以飲番兩碗,之後就會加水/普通湯!除左雞,仲有火膠,冬蟲草等辣鍋入面就無特別有咩配料,但勝在夠香少辣,係食完會上癮嘅辣!.四個人可以叫嘅配料倍增!冬瓜片,土豆片,鴨血叫黎落麻辣好食到爆白鱔一份人頭兩塊,要小心碎骨,鮮黃喉同鮮鵝腸一樣係無味但勝在爽口,.呢到嘅好處就係二人可以叫半份,白鱔片入口好香,鮮黃喉本身係一樣無味嘅野但勁爽口!鵝腸賣相igable又好食,洗得乾淨!特別推介個粉,肥嘟嘟半透明有咬口!我地四個人再叫左啲平日比較小少食,串鮮蝦超好食勁鮮甜,肉質又爽另外魚麵都好好食,好似食緊條形嘅魚蛋!.方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖
特別推介個粉,肥嘟嘟半透明有咬口!
另外魚麵都好好食,好似食緊條形嘅魚蛋!
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)
將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖