餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (新城市廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-17 96 瀏覽
好似喺香港想食重慶火鍋,必定會諗起方叔叔正宗麻辣鍋麻香俱備愈辣愈過癮但其實就算同行朋友唔食辣都可以選其他湯底芫荽皮蛋下火都一流室內環境舒適,空間感足夠,以麻辣火鍋為主既餐廳,我個人認為空氣都舒爽,就算食完出嚟都冇好大陣味店員叫我地試下餐紙上既「十八大推薦菜」食物其實種類都好多,最好嘅係有分一份或者半份就算兩個人叫嘢食都可以多款款式嫩牛肉比起一般牛肉厚身,肉質軟淋又滑口,而且脂肪位少,我就最鐘意啦苕粉帶有非常煙韌的口感,配麻辣火鍋一流功夫萵筍片稍為涮幾涮就可以食,口感爽脆墨魚滑質地細緻滑溜,更吃到粒粒墨魚口感🦑仲要一咬就爆汁魚麵鮮味十足且肉質彈牙,下次可以Encore鵝腸處理得很乾淨,完全沒有腥臭味,食起嚟又爽又脆好過癮
好似喺香港想食重慶火鍋,必定會諗起方叔叔
正宗麻辣鍋麻香俱備愈辣愈過癮

但其實就算同行朋友唔食辣都可以選其他湯底
芫荽皮蛋下火都一流

店員叫我地試下餐紙上既「十八大推薦菜」
食物其實種類都好多,最好嘅係有分一份或者半份
就算兩個人叫嘢食都可以多款款式

嫩牛肉
比起一般牛肉厚身,肉質軟淋又滑口,
而且脂肪位少,我就最鐘意啦

苕粉

帶有非常煙韌的口感,配麻辣火鍋一流

功夫萵筍片

稍為涮幾涮就可以食,口感爽脆

墨魚滑

質地細緻滑溜,更吃到粒粒墨魚口感🦑仲要一咬就爆汁

魚麵

鮮味十足且肉質彈牙,下次可以Encore

鵝腸

處理得很乾淨,完全沒有腥臭味,食起嚟又爽又脆好過癮