2022-08-27
👍🏻 醬油蟹(1隻)食醬油蟹嘅精髓首先係蟹蓋 真正嘅白飯小偷🍚蟹膏撈落去果下真係不得了 超級鮮味 食蟹腳時 記得用手輕輕唧出蟹肉 享受佢嘅鮮甜💕依家已經好想再食 調味微甜 但搭配少少辣椒🌶️ 好滋味👍🏻 厚切五花腩(180g)三大條既五花腩一上枱 我哋就忍唔住即刻放上爐上面燒🔥記得要比足夠時間五花腩出油 要慢慢燒到金黃色 外皮脆身 入面唔含油😉👍🏻 調味牛小排(180g)🐮原來分量都好多 牛小排肉味濃 油脂分布平均 咬落去一啲都唔韌 調味微甜 但係又唔會蓋過肉味 搭配得剛剛好!👍🏻 韓式生菜配包飯醬建議食燒肉的話一定要嗌 菜籃入面除咗生菜 、娃娃菜 仲有我最愛嘅紫蘇葉🍃 包飯醬係預先放入石鍋內加熱 所以上到嚟嗰陣仲係卜卜卜卜 😄 比平時嘅包飯醬更加濃味 注意事項⚠️- 如果唔擅長燒肉的話 可以請店員協助 佢哋真係會好用心地幫你燒肉👯♀️- 點餐之後 店員會送上8款韓式前菜 好開胃㗎❤️
👍🏻 厚切五花腩(180g)
👍🏻 調味牛小排(180g)🐮
👍🏻 韓式生菜配包飯醬