放工又約好友聚聚。之前行經尖沙咀已經見到呢間澳門茶餐廳,覺得幾有特色,我哋今晚就去試吓!最欣賞佢,唔單只係香港已經食到正宗澳門小食,而且仲係用平民價錢做出高質菜式!我哋知道呢到日日有新鮮海鮮提供,就試咗薑蔥炒蟹!一上菜係超大隻肉蟹,好夠鑊氣之餘仲好入味,我同朋友帶住手套,食到舔舔脷!雖然已經係夜晚,但是澳門菜,當然必食葡撻同奶油豬。高卡路里都抵,因為兩樣都好好食。特別係葡撻好蛋香又滑,好正。然後我哋都叫咗個XO醬乾炒牛河,份量好大,又足料。用尼做晚餐,非常爽。加埋一疊葡色燒雞配薯條。燒雞外皮香脆,薯條又炸得剛好。好滿意。食咁多當然都要嗌嘢飲,啤酒都好平,一支生力都係30幾蚊,爽啊!呢到店員都好友善,隔籬都坐咗一圍枱10幾人一家大細咁,加埋餐廳澳門特色嘅裝修,好有親切感!價錢相宜,質素又好,同朋友食吓傾吓偈,好地方推介!

價錢相宜,質素又好,同朋友食吓傾吓偈,好地方推介!