2019-04-04 272 瀏覽
同屋企人出尖沙咀行街買野, 順便食埋晚飯!正當煩惱緊唔知食乜好嘅時候咁岩見到我鍾意嘅泰國菜,唔想煩就一於食佢!由於walk-in,又晚飯時間,仲要係尖沙咀,有啲擔心上到去要等好耐位! 嘩,上到去見到真係好多人, 心諗一定要等好耐! 好彩等咗10鐘到就有人食完走。唔想嘥時間,我地就係等緊位嘅時候睇定餐牌望吓周圍, 諗定一陣間食乜嘢!一坐低侍應俾咗幾杯水我哋,服務好好!行街行到有啲口乾,梗係要叫返個《椰青》飲吓啦,順便清下熱。椰青好新鮮,雪得好夠凍,飲落去好清甜。等位嗰時見到周圍其他人嘅菜式,樣樣食物都好吸引,好想所有都叫嚟試吓,可惜我哋唔係太多人,咁只好叫個《小食大拼盤》(有蝦餅,魚餅,春卷,生菜包)份量都算多,蝦餅香脆彈牙, 好有蝦鮮味,春卷同魚餅相比於蝦餅就略為失色,但係都好有泰國風味,至於肉碎生菜包就好正宗,不過我覺得有點辣,家人就好鐘意。家人鐘意食魚,就叫咗《鹽焗烏頭魚》,魚燒得啱啱好,原汁原味,好鮮好香。《串燒》有6串(2豬2牛2雞)燒得好香,好有炭燒香味,加小小沙嗲汁另到串燒食落變得多一份層次。《泰式菠蘿炒飯》用新鮮菠蘿裝着啲炒飯,依家好多泰國餐廳都會偷工減料唔用新鮮菠蘿,

《泰式菠蘿炒飯》用新鮮菠蘿裝着啲炒飯,依家好多泰國餐廳都會偷工減料唔用新鮮菠蘿, 好欣賞佢哋用料正宗,飯炒得好香,有香香咖喱味!

2019-02-26
10 分鐘 (堂食)