2023-02-11 1054 瀏覽
話就話已經泰國通關,可恨🧒🏻又要返學,又怕熱,所以去泰國不如留港食返泰國野😆同慶祝完朋友入伙,就去左附近九龍城bts美食站食,午膳好有優惠,大大碗冬陰功湯再配主食,其中仲可以配龍眼冰,其他特飲半價就飲到😁✨️酸辣鳳爪唔好以為我單點,其實係29元加配午餐但份量大大份,味道又好惹味,鳳爪够爽口又咬口,再配酸酸辣辣的味道✨️海南雞飯配豬頸肉海南雞全無雞骨,而且雞肉嫩滑唔鞋口,豬頸肉够爽脆而且配豬頸肉醬汁更令味覺層次提升,價錢大概$75就滿足兩個大願望✨️泰式鐵板蠔餅鑊氣十足,蛋絲好酥脆,蠔仔分量十足,沾埋泰式辣醬食,夠晒惹味!芽菜炒落够口加上爽口唔淋❤️✨️咖哩軟殼蟹配薄餅可配白飯,蒜蓉包,但我自己鐘意配薄餅👍炸至金黃色又脆身的軟殼蟹,在外面掛上一層醬汁就更為惹味,配搭濃味的泰式黃咖哩汁,醬汁用來配薄餅吃也一流。✨️龍眼冰,勁多粒龍眼同好够凍同甜度够✨️椰汁冰甜度美味來九龍城食泰菜記得唔好認錯bts美食站的公仔❤️

✨️酸辣鳳爪

✨️海南雞飯配豬頸肉

✨️泰式鐵板蠔餅

✨️咖哩軟殼蟹配薄餅
可配白飯,蒜蓉包,但我自己鐘意配薄餅👍

✨️龍眼冰,勁多粒龍眼同好够凍同甜度够
✨️椰汁冰甜度美味

來九龍城食泰菜記得唔好認錯bts美食站的公仔❤️