2023-09-27 10 瀏覽
旺角花園街好多好食嘅餐廳,最近去食咗一間川菜餐廳,揀咗佢地嘅晚市二人套餐,真係食得好開心!份量多!質素高!我地大飽口福。前菜:麻辣蓮藕仔蓮藕仔唔係傳統嘅蓮藕片,細細條,好爽口,加埋秘製嘅麻辣汁,好開胃小菜:京蔥爆牛肉牛肉切成薄片,火候控制得好好好,保持咗牛肉嘅嫩滑口感。再加上京蔥嘅香氣,真係一絕。味道鮮美,搭配埋白飯一齊食好正!麻辣乾鍋有好多配料可以揀,我哋揀咗萵筍、五花腩片、同埋椰菜花,味道都有好多款可以揀,我哋揀咗孜然味,好香,令人胃口大開,全部食材都好新鮮招牌酸菜魚魚肉好鮮嫩,好滑!湯底有好多芽菜、酸菜、木耳,湯底好濃郁,正!黃金糍粑糍粑外層炸得金黃酥脆,內裡軟糯,味道甜而不膩。食完一餐嘅重口味,呢個黃金糍粑真係一個完美嘅結尾。

前菜:麻辣蓮藕仔

小菜:京蔥爆牛肉