2020-05-25
My favourite hotpot space❤️ Good as always🥢..一間我覺得係高質既火鍋店,質素總唔會令人失望,水準亦好平穩,確係一間出色既川菜麻辣重慶川鍋。-環境舒服、木系橫裝,而坐位亦十份寬敞,就算2個人去食,同樣安排到卡位,服務💁🏻♀️ 亦周到亦細心,不時經過見到 都自動幫你鍋底加水添 讚。-1 X 鴛鴦麻辣鍋
--重慶(小麻、普通辣) & --山珍菌湯.打邊爐又點少得鍋底,重慶川味♨️ 當然唔少得麻辣吧。小麻小辣,大量紅辣椒🌶,同樣都吃得出鍋底既麻、香、辣。山珍菌湯底🍄,同樣誠意十足,勁多菇菌 & 猴頭菇,有辣有唔辣 任君選擇。-仲有。。午餐時段,仲要免鍋底❤️,真係好抵打啊啊啊。-火鍋料:1 X 鮮活海蟶(半份) $392 X 桂花蚌(半份) $1321 X 鰻魚(白鱔) (半份) $461 X 美國安格斯優質肥牛(半份) $1191 X 曉宇嫩牛肉(半份) $42
1 X 黑豚腩肉(半份) $421 X 鮮竹笙(半份) $32
1 X 韭菜豬肉水餃(半份) $32
1 X 田園菜籃(半份) $421 X 稻庭烏冬(半份) $22.
餐廳選擇類型都算多,食材
1 X 鴛鴦麻辣鍋 --重慶(小麻、普通辣) & --山珍菌湯
仲有。。午餐時段,仲要免鍋底❤️,真係好抵打啊啊啊。
火鍋料:
1 X 鮮活海蟶(半份) $39
2 X 桂花蚌(半份) $132
1 X 鰻魚(白鱔) (半份) $46
1 X 美國安格斯優質肥牛(半份) $119
1 X 曉宇嫩牛肉(半份) $42 1 X 黑豚腩肉(半份) $42
1 X 鮮竹笙(半份) $32 1 X 韭菜豬肉水餃(半份) $32 1 X 田園菜籃(半份) $42
1 X 稻庭烏冬(半份) $22
肉類方面,安格斯肥牛🐮 一定不能少,牛味重 屬優質 亦不貴,很抵食呢。
其他葷菜類、烏冬,吃火鍋都不能少吧。吸晒湯底麻、香、辣,愈滾愈辣 愈食愈香,真係辣得好過癮呢。
四川風味調味:麻油、香醋、蒜蓉、蔥花、豉油。
正宗重慶蘸點風味呢。
呢間火鍋店,真係我近期既好選擇💫。
×××[渝味曉宇重慶老火鍋 -Xiao Yu Hotpot Restaurant]×××