最近有朋友搬咗去灣仔,約咗呢日去探佢,但係佢堅持唔需要入夥禮物,見有時間早,就去咗囍帖街行吓,發現呢一間日式嘅甜品店,就決定買少少嘢食上佢屋企☺️喺遠處經過已經聞到一陣陣蘋果嘅香味🍎.見到有好多唔同嘅甜品或者係酥皮批好耐冇喺日本蒙布朗,見到個外型都好吸引,所以即刻決定咗買一個番薯蒙布朗☺️另外都一定要買蘋果批,因為真係好香😆仲見到好多唔同嘅必食推介 ,我諗我下次可以出過嚟試吓蘋果批好香脆鬆軟,入邊有淡淡的蘋果蓉同粒,襯埋啲吉士醬,仲要新鮮出爐,真係非常之咁夾另外番薯蒙布朗,層cream一啲都唔膩,啲番薯甜味啱啱好,三層嘅感覺好正,同行肯分享嚟食嘅話都係有啲唔夠喉😂😂total 都係$65, 個price 都好acceptable ,我相信我會再買來食!
喺遠處經過已經聞到一陣陣蘋果嘅香味🍎
.見到有好多唔同嘅甜品或者係酥皮批

另外都一定要買蘋果批,因為真係好香😆
仲見到好多唔同嘅必食推介 ,我諗我下次可以出過嚟試吓

2022-06-28
其他