2020-04-26
係香港好少食印度菜,好有當年去尼泊爾旅行嘅風味!一開始餐廳上咗一個免費嘅前菜俾我哋,係印度好出名嘅脆脆配4隻唔同味嘅醬,4隻醬各有風味,而我最鍾意呢就係橙橙地色嗰隻醬,係有少少辣嘅咖喱雞味!之後我哋都叫咗個咖喱角試吓,入面簡左羊肉做餡,咖喱角嘅份量相當大,羊肉塞滿左成個咖喱角,羊味🐑呢亦都幾重,因為好足料嘅關係,食完之後已經好飽左一半!番茄湯方面,同我哋平時香港人飲開嘅番茄湯有少少唔同,一飲落口係有一種好重嘅奶味同忌廉味,埋飲落口仲有種好滑既感覺,亦都唔會有好酸。 都幾值得試一試呢一個版本嘅蕃茄湯!最後係我好鍾意食嘅garlic naan,俾咗兩大塊我哋,我哋亦都叫咗一個Masala chicken curry去配garlic naan,curry 再配埋薄餅真係好夾,而且個咖喱亦都有熱力烘住,唔會凍冰冰,不過個naan就有d唔夠熱~最後亦都叫咗一杯嘢飲rose lasi,一入口嘅感覺就好似乳酸咁,酸酸地,嗰種乳酸仲好似有一種羊奶嘅感覺,味道都唔錯我都好鍾意飲!最後值得一提嘅係個侍應嘅服務好好,最尾仲問我哋啲食物啱唔啱食,值得一讚