2016-08-28 171 瀏覽
唔知點解朋友忽然想食印度野,比佢搞到o哂咀,來到尖沙咀食呢間,見到勁多印度人!反而本地人真係好少。特餐$90甜點、印度炸餅兩份,伴菜、飯、辣豆湯、藍印度甜酸香料湯、香料野肉菜、熱煲蔬菜扁豆餅,藍印酸奶拌蔬菜、蔬菜湯、印度特色娛樂、自製乳酪、特色奶油牛奶、香脆印度餅、醃菜入面真係咩材料都有啲,基本上都唔係好知自己食緊邊隻,因為同香港人平時食嘅調味料好唔同。中間嘅炸餅就比較好味,10分香脆有咸香,每一種醬汁各有不同特色,如果一個人食嘅話就可以無限refill,不過如果同朋友share嘅話就唔可以再加,唔係好知點解?另外個飯好大碗,可以點好多醬汁食。最尾我哋都係食唔晒,因為實在太多好濃烈味道嘅醬汁,每樣食少少已經足夠。印度牛油烤餅$30做得好有水準,雖然表面好似有啲黑但係唔會有啲怪嘅窿味,牛油味好香!水果沙律雪糕$30雪糕係比平日識嘅更加幼滑+杰身,雲呢拿味,配上下面菠蘿蘋果沙律幾清新。明顯你間餐廳主打正宗印度菜,如果想食正宗口味可以去,不過就未必係大部份香港人鍾意嘅味道啦!

特餐$90

印度牛油烤餅$30