2019-01-08
《麻浦元祖》 #食在尖沙咀 #韓燒📍尖沙咀亞士厘道35號九龍中心大廈地下B號舖冬天凍冰冰,今日就食下韓燒暖下先,正宗既韓國燒烤,而佢係任食既烤肉 分有三個價錢$98/45分鐘 $138/60分鐘 $178/90分鐘一份既份量唔算多,岩晒可以每樣試少少添🔹前菜食韓國菜,必有既一定係前菜,而且仲有六款,特別係薯仔非常出色🔹牛舌一份有四塊,薄薄的,輕輕燒幾分鐘就熟了,而且薄薄的,入口即溶🔹辣雞肉餐牌上有兩款,有辣有唔辣,而辣既係佢係生既雞肉上面上佐韓式辣醬🔹護心肉係豬肉既一部分,好小地方可以食到,而且仲係任食添,有好重既豬肉肉汁,非常滋味🔹五花肉兩塊厚厚的五花肉,肉既油脂分佈得平均,唔會覺得太肥🔹豬頸肉薄薄既豬頸肉,唔會好難咬,但就一定要燒耐小小啦除佐有烤肉外,仲有湯同煎餅🔹海鮮煎餅份量細細,唔怕食到飽食唔到其他野,一塊煎餅分開四件,好香香蔥味,食落唔會好口粉,非常香口🍴9/10
📍尖沙咀亞士厘道35號九龍中心大廈地下B號舖
$98/45分鐘 $138/60分鐘 $178/90分鐘
一份既份量唔算多,岩晒可以每樣試少少添
🔹前菜
🔹牛舌
🔹辣雞肉
🔹護心肉
🔹五花肉
兩塊厚厚的五花肉,肉既油脂分佈得平均,唔會覺得太肥
🔹豬頸肉
薄薄既豬頸肉,唔會好難咬,但就一定要燒耐小小啦
除佐有烤肉外,仲有湯同煎餅
🔹海鮮煎餅
🍴9/10