餐廳: 上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街)
資訊:

2021-03-12 141 瀏覽
尋晚約左朋友去呢間位於中環歌賦街晚「上海弄堂菜肉餛飩」食晚飯傾傾計 餐廳係朋友揀既 朋友本身係上海人 佢話之前黎過食覺得口味夠晒正宗喎!我地大約七點鐘去到 所以好好彩仲有吉檯!餐廳既環境唔錯 坐得舒服 好適合傾計前菜既花生好惹味 我地冒住生飛滋既風險都食都停唔到口「菜膽獅子頭」$89呢個菜真係睇得出廚師既功力 獅子頭夾起唔會好易鬆散 但咬落除左充滿肉汁 好香肉味之外 口感仲非常鬆化!「花雕醉雞」$80色香味俱全既菜式 色水好靚 有陣陣花雕香味 食落雞肉嫩滑脂肪少 「小籠包」$40熱愛小籠包既我地叫左兩籠小籠包 每人一籠唔洗爭!小籠包皮薄多湯汁 一口咬落去成口充滿湯汁 好滿足甜品menu都幾吸引 可惜我地真係太飽喇 下次一定要試試佢價錢方面 中環黎講 兩個人加埋$300有找就食到優質上海菜 其實都算幾抵!

我地大約七點鐘去到 所以好好彩仲有吉檯!
餐廳既環境唔錯 坐得舒服 好適合傾計

前菜既花生好惹味 我地冒住生飛滋既風險都食都停唔到口

「菜膽獅子頭」$89
菜膽獅子頭

「花雕醉雞」$80
花雕醉雞

「小籠包」$40
熱愛小籠包既我地叫左兩籠小籠包 每人一籠唔洗爭!
小籠包皮薄多湯汁 一口咬落去成口充滿湯汁 好滿足
小籠包