2015-10-28
較之前歡送我地公司老臣子阿懿,佢係公司一直做咗十幾年,所以就約埋幾個同事同佢Farewell,我地一行六人;叫咗碟口水雞,有營健康雜菜盤、台式蚵仔煎同埋海蜇燻蹄再另外叫咗幾籠點心。口水雞相當惹味;味道絕對唔會差過出面專門食辣野既食店,真心值得推薦!旁邊既皮蛋,亦係亮點之一,索晒當中辣汁味道,好味!講到台式蚵仔煎,蠔仔都頗大粒同鮮甜;而且煎得幾香口,亦唔多油,味道一絕!有營健康雜菜盤,賣相顏色好吸引,有椰菜花、椰菜、小唐菜、菜心同埋青豆加上仲有番茄伴碟,食落味道好清新,而且酸酸甜甜既番茄令人十分開胃。至於海哲燻蹄,海蜇爽脆,味道唔會好咸,配上蒜醋蘸汁令人食過回味無窮,讚!只可惜份量唔夠,每人一舊已經差唔多無晒。最後必須最讚係蝦餃,好味,用料新鮮,入面嘅蝦十分爽口,而且皮唔會話好厚同張住口;配埋辣油更加惹味!其他點心味道都相當唔錯,侍應服務亦可以。今餐除開每個人大約$129,(連埋請阿懿果份)。抵食!下次可以再嚟試過!
辣汁味道,好味!
台式蚵仔煎
口水雞
番茄令人十分開胃。
有營健康雜菜盤
海蜇燻蹄
以。今餐除開每個人大約$129,(連埋請阿懿果份)。
抵食!下次可以再嚟試過!
題外話/補充資料:
依家先得閑打食評,工作一直忙到行唔開;所以依家先保打番,真心覺得呢間值得去嘗試下。
依家正式係呢度推介比其他人=]