2018-01-16 526 瀏覽
呢間放題店,我真係第一次來試,食完係我一定會再來食過,呢度放題好多款揀,價錢不算貴,刺身壽司用料新鮮,d野食真係唔差。那晚我最愛軍艦,那款松葉蟹沙律軍艦,蟹肉味好鮮甜,我單叫了四轉。蟹籽軍艦也好吃,另外山葵八爪魚軍艦也好吃,味道有d華沙b的辣辣攻鼻,味道好搶。手卷也好吃,好似係海膽手卷一定要狂叫,海膽好鮮下。重有係龍蝦手卷,味道也極好。要唔蝕的話,食幾轉蒜片牛柳粒啦,牛柳好juicy,牛味好濃。刺身雖級貨色,但係整體都好新鮮,甜蝦、三文魚、油业魚、日本帶子…全部都唔錯,叫左幾ROUND都好快到。天婦蘿一定要蟹棒和日本蕃薯仔,炸到好香口。炸物泰式蝦餅和芝麻雞翼都好好食。大堂有自助冷盤揀,那晚食海哲和日式海草都唔錯,幾有自助餐feel。重有甜品凍櫃,有迷你自芝蛋糕、香芒糯米糍、馬卡龍…放題有咁多甜品揀都好好。那晚真的吃了好多款野,同班友做了隻飽鬼。