2018-11-10
啱啱過左probation,公司加咗人工 ,放工梗係要慶祝下 , 慰勞自己。諗下……諗下……食乜好呢? 樣樣都想試,樣樣都想食。要滿足曬所有要求,就只有食放題啦。市面上放題有好多間,都唔知揀邊間 。之前聽朋友講大滿喜放題水準高,款式多,所以,今次咪試下囉。近近哋,揀咗觀塘大滿喜,電梯上去一開門,全層都係佢㗎!一坐低即刻點魚生食。樣樣有啲,見到都豐富. 我平時唔食黃色果種魚嘅,因為間間都超難食。但今次食過之後, 又覺得唔錯喎!下次都可以試下。之後就叫咗個火鍋,花膠火鍋湯底。仲以為放題,一定俾個齋湯就算,點知超足料,而且一大兜,一個人真係食唔曬。兩個人就先至好叫呀!唔可以唔提,生蠔真係好大隻,食完真係超滿足。肥牛,帶子都新鮮,花膠又厚身, 勁滋補。嚟到大滿喜,你一定要點壽司,雖然每件壽司細細件,但係好精緻,見到廚師都好畀心機整,擺位好靚。好味。要俾“讚”。下次應該要先專供壽司。食咗火鍋同魚生,太飽喇,唔抵呀,食唔到太多添。紫薯球都好正,口感一流煙煙靭靭 ,必選。一般放題只有雪糕同雪條呢類甜品,選擇唔多。但大滿喜放題呢……就好似酒店咁樣,有好多精緻嘅甜品,啫喱,蛋糕仔。畀你揀,超開心呀除咗雪
紫薯球都好正,口感一流煙煙靭靭 ,必選。
除咗雪糕,雪條,仲有豆腐花。西瓜,哈密瓜,真係照顧周到。款式多樣豐富。
難怪咁多人盛讚大滿喜放題啦!