2008-05-27
前2晚1班弟兄姊妹去dinner, 有幾位冇嘢做既決定追加甜品, 故選擇近近哋又具人氣既甜蜜蜜.小弟叫了焗栗子批配荔枝雪糕. 味道不錯的, 但卻沒有令我'嘩'的感覺, 價錢為40蚊弟兄'真蕉'叫了焗香蕉批配雪糕, 佢話只屬普通, 無驚喜, 好似35蚊姊妹'茄人'叫了梳夫厘配青檸雪皅, 佢話太淡, 冇乜味喎, 好似40蚊姊妹''肥佬多拿'叫了湯圓5粒,佢話好味, 但要20蚊, 我諗比正常既貴咗差不多有5蚊姊妹''餅拿'叫了心太軟配雪糕, 我諗呢個應幾好味, 因有份試既弟兄姊妹都, 讚好似38蚊總括嚟講, 我覺得佢收呢個價錢, 地方應要舒服d, 冇乜理由要喺街邊坐圓櫈搭木枱. 就食物質素及環境而言, 好似欠缺說服力. 所以專程再嚟既機會不大, 但經過開又想食甜品既話, 話唔定我又會再光顧.