餐廳: Zeng
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-05-20 184 瀏覽
櫻之下午茶快樂其實好簡單,去一間靚靚哋嘅餐廳,同閨蜜一齊品嘗下午茶,傾吓偈談下心,就已經好開心。🥰上次去過呢間餐廳食晚餐,覺得味道唔錯,見到佢推出下午茶,仲以櫻花為主題,即刻約埋閨蜜一齊去試吓。🥰職員安排我哋坐最入面嘅位置,原來入面有棵好雪白嘅樹,隨便坐喺下面影相,已經好有美意☺️室外仲有櫻花佈置,可以俾你打打卡。個人就比較鍾意呢棵白色嘅樹,好有凄美嘅感覺。☺️Saruka Tea Set for 2Wagyu Beef with Salt Picked SakuraParma Ham MelonKing Crab Meat & Mentaiko TartSakura Chocolate Fois Gras TerrineCroissant Smoked Salmon AvocadoSakura Panna CottaSakura Raindrop CakeSakura Swiss Roll CakeSakura Daifuku SconeCoffee or Tea $498 + 10% service charge for 2 persons鹹點相當唔錯,特別係個牛角包加咗煙三文魚同牛油
櫻之下午茶

Sakura Swiss Roll Cake
Sakura Daifuku
Scone

Coffee or Tea

鹹點相當唔錯,特別係個牛角包加咗煙三文魚同牛油果🥑,鹹鹹地嘅三文魚加埋好清新嘅牛油果,味道相當之夾。

皇帝蟹肉撻都唔錯,一口一件,略嫌唔夠喉,如果大件少少就好啦🥰

朱古力鵝肝醬,呢個口感層次好豐富。

甜點我覺得就甜咗啲,但賣相相當精緻,主要以櫻花為主題,粉紅色為主色,見到個咁靚嘅下午茶都即刻心花怒放🥰

你仲可以加$78叫杯櫻花雞尾酒🍹
粉紅色嘅櫻花雞尾酒好靚,酒精濃度都唔少,鍾意飲酒嘅你可以試吓

Signature Sakura Cocktail $78
(Japanese ume whisky, Sakura Liqueur, Peach, Yu-zu, Egg White)

或者加$58叫杯櫻花綠茶芭菲
一樣係粉紅色,好少女🥰

Signature Sakura & Matcha Parfait $58

如果有興趣食水煙,可以加$298試吓櫻花荔枝味水煙🥰不過我就唔食煙嘅,見到隔離枱食緊,聞到淡淡的櫻花味。

Signature Sakura & Lychee Shisha $298

Zeng (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓