2021-07-21
Chiba位於油麻地中心位置,油麻地A2出口行3分鐘就到,好方便。舖頭裝修得好靚,啲枱擺得好疏落,岩哂同一班朋友去傾下心事。 *煙燻西班牙伊比利亞豬扒 $188*一打開個透明罩就煙霧四散,係好香既煙燻味呀。豬扒好易整得好乾,但呢個伊比利亞豬扒油脂豐富,肉質好淋好juice, 每一啖都食到煙燻既香味,真係齒頰留香*西班牙海鮮飯 $178*海鮮飯上面有隻大帶子,兩隻青口,啲蝦都算彈牙,仲有魚塊,不過就略嫌呢個飯似蕃茄飯多D,唔似我喺西班牙食到既西班牙海鮮飯既味道,不過佢濃濃蕃茄汁包裹住每一粒飯都唔錯既*墨西哥烤雞餅 $88*牛油果醬、蕃茄salsa加埋酸忌廉可以話係墨西哥烤餅既標配。入面有芝士味配埋啖啖雞絲,岩哂中意芝士既朋友。如果個餅可以烤得再香脆啲 就perfect啦*熱情果接骨木花茶 $56*Chiba每款野飲都present得好靚,岩哂同班朋友黎打卡。唔望真啲,真係以為店員拎左盆花過黎😂 熱情果配上花茶,唔會太甜,好fresh,傾左成晚計,最岩用黎解渴*陳皮啤酒 $70*Chiba有好多fusion既手工啤,例如山渣啤,麵包啤,連花露水啤都有。今次我地就試左陳皮啤。用左風乾15年以
*煙燻西班牙伊比利亞豬扒 $188*
*西班牙海鮮飯 $178*