2023-11-21
正如餐廳名所講“Add Some Thai Restaurant”所想表達的,在西餐中融入泰式元素,又根據香港人的口味,減鹽減油,好味又抵食。餐廳以四人檯居多,兩個人一般也是安排四人檯,坐得好舒服。2-4人同食,建議可以叫一份雙人套餐($388),再散叫。🥘鮮蜆海鮮冬陰功湯(套餐)兩人分量,夠酸夠辣夠椰香,好足料,有蜆有小章魚有大蝦,都好新鮮。酸辣鳳爪沙律(套餐)酸酸甜甜,已經去左骨,好清爽🍢燒烤拼盤(套餐)好推薦,烤菠蘿好甜。手打蝦餅好足料且彈牙。單骨雞亦炸到好松脆。牛柳粒也選用上好食材。🦐泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦海蝦很大只,炸到酥脆再加上鹹蛋黃,好想上一碟🤣🥬蒜蓉炒通菜(套餐)好少特登提青菜,但因為呢個通菜真係好嫩。🔥炭燒豬頸肉外焦裡嫩,泰式醬亦不會太辣。一直覺得香港的西餐和泰國菜都很有水準,so why not Add Some Thai Restaurant?注:呢間餐廳還有到會,下次party外賣可以多個選擇啦。------------------------------Add Some Thai Restaurant (觀塘)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座9樓D室
🥘鮮蜆海鮮冬陰功湯(套餐)
酸辣鳳爪沙律(套餐)
酸酸甜甜,已經去左骨,好清爽
🍢燒烤拼盤(套餐)
🦐泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦
海蝦很大只,炸到酥脆再加上鹹蛋黃,好想上一碟🤣
🥬蒜蓉炒通菜(套餐)
好少特登提青菜,但因為呢個通菜真係好嫩。
🔥炭燒豬頸肉
外焦裡嫩,泰式醬亦不會太辣。
注:呢間餐廳還有到會,下次party外賣
可以多個選擇啦。
Add Some Thai Restaurant (觀塘)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座9樓D室