📌 泓居酒屋📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓☎️ 35683266★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*同呢位朋友永遠有講唔完嘅話題,每次約食飯都要搵間坐得舒服,靜靜地嘅餐廳慢慢食飯吹成晚。居酒屋實屬首選。呢間居酒屋位於廣東道海港城對面,中港中心頂樓,店內環境寬敞舒適,有三個包廂,私隱度甚高。酒吧位仲有個無敵濶大螢幕不斷loop住日本🗾風景,等我呢啲仲未去旅行嘅止下癮先。坐低先上咗個甜南瓜前菜。💫深海池魚($98)一份三切,魚肉透明帶點奶白色,入口爽口甘甜。💫魷魚糯米飯($88)用糯米填充魷魚,魷魚烤得香口,彈牙有嚼勁,糯米飯質感黏糯,調味足又帶有魷魚香,最緊要醮埋個秘製醬汁,店主話係用魷魚內臟整,質感似蟹膏,更突出每件糯米飯嘅魷魚味!超級推介!💫燒白鱔($68)白鱔肉厚肥美,外層燒到脆卜卜,口感香脆爽彈,魚油香飽滿。一試難忘!💫豚肉西京燒($48)牛柳($58)豚肉西京燒炭燒味十足,唔會燒到過熟鞋口,豚肉用上半肥瘦位置,口感軟稔,加上西京燒甜甜地嘅調味,我同朋友都好欣賞。牛柳肉質鬆軟,牛肉味濃又充滿肉汁,口
📌 泓居酒屋
📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
☎️ 35683266

坐低先上咗個甜南瓜前菜。

💫深海池魚($98)
一份三切,魚肉透明帶點奶白色,入口爽口甘甜。

💫魷魚糯米飯($88)

💫燒白鱔($68)

💫豚肉西京燒($48)牛柳($58)
豚肉西京燒炭燒味十足,唔會燒到過熟鞋口,豚肉用上半肥瘦位置,口感軟稔,加上西京燒甜甜地嘅調味,我同朋友都好欣賞。牛柳肉質鬆軟,牛肉味濃又充滿肉汁,口感亦唔韌。

💫雞軟骨 ($38)雞肉($48)
雞軟骨一粒粒有咬口,好似補咗骨膠原咁。雞肉串火侯掌握到家,肉質嫩滑。

💫鱈場蟹玉子燒($58)
玉子燒口感扎實,香口有蛋味,玉子上鋪上鱈場蟹肉及蟹膏,蛋香同鮮味融為一體,提升整件玉子燒嘅豐富口感。

呢間居酒屋位置方便,環境一流啱晒傾計,食物質素亦好,店員服務又友善,相信我會再訪。👍🏻😋

2022-12-15