2019-04-08
去樂富探朋友,佢話帶我去一間附近的高質日本菜食個晚飯店外感覺好大間鋪,而且店內設計好有日本風味,感覺有點高級,好寬敞看了一輪餐牌,發現價錢實惠,我哋決定order‘精選2人前’再加個魚生飯金菇麵豉湯-顔色好淺,味道很濃,因為使用了大量白麵豉,而且有好多金菇蟹籽蟹肉沙律- 蟹肉很多,比蟹籽更多,青瓜絲爽脆,一口蟹籽蟹肉青瓜絲,完美嘅混合精選刺身拼盤-三文魚,油甘魚,甘蝦各兩件,亦比一般的大,油甘魚鮮,刺身超新鮮同勁肥美大蝦雜錦天婦羅-有兩隻大蝦,冬菇,茄子,番薯,青椒,南瓜各一,炸得好脆忌廉蟹肉餅-熱辣辣,外脆內軟,蟹肉忌廉好creamy友人是鰻魚控,所以我哋餐中揀了鰻魚炒飯,很香,鰻魚汁沾滿每粒飯,我試左一啖,味道很好而我的主食是魚生飯:三文魚海膽親子丼-很抵食,性價比依然高,海膽有兩件,味道鮮甜,三文魚都三大塊,三文魚子糧亦多,大滿足將三文魚,海膽,三文魚子撈勻食,口感更豐富,更好味
金菇麵豉湯
蟹子蟹肉沙律
忌廉蟹肉餅-熱辣辣,外脆內軟,蟹肉忌廉好creamy
忌廉蟹肉餅
三文魚海膽親子丼