2022-01-21
早排去咗樂富見客做嘢,要見客就當然要搵一間舒服嘅餐廳可以坐低慢慢傾野啦!於是行吓行吓就比我見到呢一間小火焰韓式咖啡廳!睇咗餐牌覺得食物都幾吸引同埋價錢合理,所以就走咗入去試吓啦!首先出場嘅就係呢一個香芒炸雞沙律!呢一份沙律好特別,上面嘅芒果肉好甜好多汁!而且配合埋呢度嘅炸雞,韓式嘅炸雞果然係特別出色!然後加埋下面嘅沙律菜一齊食,清新嘅口味加埋雞肉嘅肉汁,真係好夾!仲叫咗一份原味韓式炸雞!韓式炸雞再配合埋兩個醬汁一齊食!我自己偏愛鍾意蜜糖芥茉醬汁!呢一個醬汁嘅甜辣味道好吸引!炸雞翼都外皮炸得金黃鬆脆!咬入口嘅時候,雞肉嘅肉汁湧晒出黎🤤真係好食到流晒口水!套餐仲包括左呢一個牛肉石鍋飯 !呢一個牛肉石鍋飯分量十足,上面嘅牛肉亦都好林好香!石鍋飯入面仲有其他唔同嘅配料,撈埋一齊食味道層次分明!