2015-11-12 204 瀏覽
晚餐過後, 有點意猶未盡, 不如來沛公吃吃甜品才回家吧. 從時代廣場那邊走來不用數分鐘, 相當便利呢.店子主打是榴槤, 那不用多想, 就來客拚盤形式的榴盤吧.榴盤 $198一客榴盤, 包括三款榴槤甜品, 分別是榴槤法式燉蛋, 榴槤千層班戟, 以及榴槤糯米糍. 三款皆用上很靚的貓山皇榴槤, 怪不得價位是比較貴呢, 但質素當然有保證, 愛吃榴槤的我, 吃得滿足.榴槤法式燉蛋的燉蛋很滑溜, 配上榴槤, 效果不俗. 千層班戟是這裡的招牌, 忌廉很香滑, 配上榴槤, 也令人滿意. 榴槤糯米糍就有點令人失望, 因為個皮實在偏厚而不夠煙紉.此榴盤不同彼樓盤, 愛吃榴槤的, 應該會喜歡. 怕吃榴槤的, 就還是選擇其他甜品吧.
店子主打是榴槤, 那不用多想, 就來客拚盤形式的榴盤吧.
榴盤 $198