2020-07-06 778 瀏覽
黎到深水埗見到咁多人Like呢間餐廳就梗係要試下! 大約等咗15分鐘就入得,樣樣嘢食都好吸引🤗平時鍾意食熱辣辣嘅湯麵,但今日天氣太熱喇!☀️🔥想食下啲開胃嘅菜式!呢個越式法包超乎想像咁好食,諗起都好想搵日再戰! 個包皮脆脆地勁易入口,調味酸酸甜甜夠fresh!裹面嘢餡料非常豐富,有齊扎肉、腩肉、酸蘿蔔、青瓜、蔥、芫荽! 🥬🥖🥕 食咗半個一D都唔膩,只覺得相逢恨晚🤭之後再食烤豬肉撈檬,烤肉醃得入味又Juicy😚😚配上大量嘅白酸蘿蔔同埋花生碎,口感好豐富令人食唔停🤩事先撈好嘅檬酸甜汁值100分,每個味道都Balance 得十分好! 撈檬爽口又彈牙,夏天食涼拌粉麵係一大樂事!仲有我至愛既牛油果沙冰,口感細滑香濃,用料十足! 🤩🤩鍾意牛油果嘅朋友千其唔好錯過呀!最尾試左令我非常非常非常驚喜嘅榴槤糕! 雖然貌相平平但超有內涵~❤️🧡💛💚食落充滿榴槤嘅香味,仲有絲絲嘅新鮮榴槤肉,非常欣賞老板嘅真材實料同埋用心! 即時同男友打包多每人4個返屋企慢慢慢慢歎😚😋總括嚟講呢間係一間非常值得推薦嘅越南餐廳! 價錢合理之餘~食物質素出色又地道!

越式法包

食咗半個一D都唔膩,只覺得相逢恨晚🤭

烤豬肉撈檬

牛油果沙冰