2019-07-09
餐廳:粒粒果甜品 (旺角)地址:旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖平時行開旺角食完飯,唔少時候都會心郁郁想食甜品,唯獨有一間叫粒粒果甜品比較特別嘅係佢地有星球甜品😂講緊嘅唔係有咩奇怪甜品,而係獨特嘅球形啫喱水果粒榴槤星球配椰汁西米 $43相信唔少人都對榴槤冇咩好感,但係我自己就係榴槤嘅忠實fans,去親食甜品唔多唔少都會心郁郁想食有榴槤嘅甜品,呢個榴槤星球嘅榴槤味唔係好重,每粒嘅星球都有榴槤蓉係入邊,朋友本身唔食榴槤都接受到佢嘅味道,想試食榴槤嘅朋友可以考慮吓,甜度適中,亦都有啫喱同西米伴隨,口感豐富香芒之戀 $48一黎到就已經俾佢嘅賣相吸引左,造型非常精緻,雖然食唔到芒果肉,但係芒果香非常強烈,加上有幾塊士多啤梨去增加芒果之戀嘅色彩,相信唔少少男少女都會鍾意呢一款嘅甜品,尤其夏天飲就最適合不過,難怪係熱賣榜之一牛奶小方 $18香滑嘅牛奶粒粒配上椰絲,一份就已經有10粒,即係平均每一粒只需要$1.8,抵到爛,椰椰絲味唔會蓋過牛奶味,而且一啖一粒,非常方便食用
地址:旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
香芒之戀 $48