2009-02-01 9 瀏覽
一直係食家梁家權先生的fan 屎, 佢每次"捐"窿"捐"罅而搵到既推介都唔會令我失望.今次都唔例外,各位如果鍾意homemade果仁曲奇, 其實唔一定要食個啲勁排長龍又要2個星期前預訂既舖頭..呢間係奧海城附近小街既餅舖, 雖然比較隔 sip, 但係勝在食到師傅既誠意, 用料一流, 入到去迎舖頭見到一個透明玻璃門小雪櫃擺滿新鮮材料, 杏仁片啦, 果仁啦, 朱古力啦...食開曲奇既都知道,有果仁既曲奇一定貴好多, 但係呢個老板一啲都唔吝嗇, 榛子果仁曲奇 $20 一包, 夠精緻, 唔會好甜, 唔肥膩, 啱啱好, 最緊要好多榛子鋪滿曲奇面...一罐曲奇$50, 個size 好似細咗啲, 不過對於一眾為食, 但係食多兩塊朱古力又話要減肥既OL就啱哂啦... 仲有非常值得一提既, 就係佢地既包裝絕不馬虎...尤其個鑄有Francesca & Giovanni 名個鐵罐, 簡單得嚟又好 high, 所以新年送禮最fit...我忍唔住一次買四盒, 姑姐都問我嚮邊 "樹" 買.. 話我有 taste ..haha

$50 (其他)