2020-06-14
呢間咖啡店外表純白色 看起來很簡潔 十分起眼 但望一望招牌空白一片 望吓Menu又係見唔到店名 忍唔住就問問店員店名係咩 原來就係 coffee of the day 原本仲以為係其中一樣飲品個名添😂 店內座位不多 又正值weekend 等位人數不少 所以都係takeaway品嚐下佢嘅咖啡啦~-Coffee Tonic $45因店內係開放式設計 所以可以清楚睇到咖啡師點樣調配飲品 見到咖啡師開咗罐sparkling water 倒進膠杯然後加入冰塊 再加入咖啡☕️ 就完成咗呢一杯coffee tonic啦~ 汽水就飲得多啦 有氣嘅咖啡真係未試過🤔 但原來味道都幾夾 反而有一種清新更加易入口嘅感覺 咖啡味一啲都唔會苦亦都唔會酸 比americano 更加易入口-Iced Americano $40咖啡味道比coffee tonic濃郁 味道同樣唔會苦唔會酸 證明咖啡豆品質唔錯👍🏻 味道調配得剛剛好😆下次再試試其他飲品啦
Coffee Tonic $45
Iced Americano $40