2016-04-25
天水圍新店 員工服務超差,(今天24/4/2016, 晚飯時段, 見新開等了四個就到我們了, 坐下叫食物時... 那個四眼身穿粉紅色T-shirt員工,幫我們落order, 一黎到一句說講Number, 我看一看ok食物名前有number的, 我知他們很忙所以繼續落order, 之後等了一陣卓上什麼也沒有, 雖然食物未到我們也想清理一下餐具, 而且槕面還有小污漬, 所以直接出去問有沒有紙巾, 地方不算很大亦是四眼粉Tstaff, 我問: 唔好意思有冇紙巾和餐....具, 具都未講完就話, 我哋冇提供紙巾的....? 我打個特, 說: 格黎枱嗰D咩黎架? 佢答: 哦...我哋用曬, 咁你就唔係講冇提供啦!但仲點黎喇! 因為剛入坐時他們清理坐位時, 我看見坐位面板放不好, 我推返平佢, 這時亦看見櫈下是一大包一大包的紙巾, 原本冇乜特別, 就係比條四眼仔寸完回坐位看, 真的冇錯, 我即時拿起一包出去再問, 乜真係冇嘢紙巾? 佢話係用曬, 我問咁我手上依包係乜嘢黎?佢又話答: 因為用曬, 而且人坐住我哋唔會叫客人起身囉囖! 自攞到可以用呀!我立刻火都黎 1)開始冇提供, 2)用曬 3)坐住攞
我立刻火都黎 1)開始冇提供, 2)用曬 3)坐住攞唔到 4)你攞到可以用! 仲要個様好寸!
以上的服務令我不能接受, 之後我望了一陣, 我只好出門口問收錢的女仔, 乜你哋D員工咁服務嘅, 個女仔好唔好意思代四眼仔sorry, 我唸應該冇人幫到我了, 之後和家人一齊走, 出去前我向四眼仔講: 我唔食喇! 你慢慢寸啦! 佢立該話: 多謝曬播! 去到門口收錢女仔再說sorry!
之後我返轉頭影底櫈位置和櫈底紙巾, 再影理條四眼寸咀員工!
希望店舖跟進!