2012-07-27
因為朋友係會員, 所以一起在這間餐廳食晚飯! 一早訂咗位, 所以不用等! 一路食得很開心, 踓然食物不是很好, 但一班人一齊真的很開心!而我個位會員朋友, 因為有要事, 要先行離去, 她唯有留下她的membership card 及一張印有她的名字的其他會員card! 她說可以的, 因為之前都係咁樣對名字, 沒問題! 可是結賬時, 那個姓 Tam 的助理經理, 說只可出示信用咭, 才可認証那張會員! 我們跟他講, 上次都可以, 為什麼今次不可以, 他說只可以用信用咭, 一係就身份證, 呢D証件先係跟人, 其他佢地唔承認! 態度極差, 仲話出示到的就可以即刻俾折扣你, 如果唔係你都可以申請張會員咭, 咪即刻俾折你囉! 個membership 的 term 係話: (a secondary form of identification (i.e. a credit card, student card, drivers license or any other identification that displays a name that corresponds to the name
可是結賬時, 那個姓 Tam 的助理經理, 說只可出示信用咭, 才可認証那張會員! 我們跟他講, 上次都可以, 為什麼今次不可以, 他說只可以用信用咭, 一係就身份證, 呢D証件先係跟人, 其他佢地唔承認! 態度極差, 仲話出示到的就可以即刻俾折扣你, 如果唔係你都可以申請張會員咭, 咪即刻俾折你囉! 個membership 的 term 係話: (a secondary form of identification (i.e. a credit card, student card, drivers license or any other identification that displays a name that corresponds to the name on the card being used).), 咁明明有張咭對到個名, 都唔用得...有冇攪錯呀! 佢仲問, 你上次係幾時幾點係邊間分店食飯係可以架.......真係, 邊有人記得, 就算我個friend未走都唔記得啦!
我問佢有冇supervisor or manager, 佢話佢係, 最大的! 再問佢攞staff number, 佢話無, 俾咗張咭片同membership leaflet我, 我問埋佢有冇custoemr service的電話, 佢話係有, 係張membership leaflet度, 我就按著部電話, 個Tam 生即刻話你可以打去, 不過佢地五點半收工, 冇晒人!!!!! 真係火都嚟埋!
邊到有人咁做service架, 態度極差, 食到一肚火!
最後我地冇再同佢理論, 用其他信用咭俾錢,有六拆 (雖然係佢問我地有冇個張信用咭, 但係呢D係根本有的discount)
另外, 佢地的membership 制度極有問題, 我地入去的時候已經show 咗 card 俾佢睇, 個時佢又唔verified 個member, 淨係不斷推介會員優惠, 佢推介得, 就即係間接承認係可以用會員咭優惠啦, 到結賬時又話唔得, 自相矛盾!
本人第一次寫食評, 目的係想大家知道呢間餐廳的 service. 大家要做member 之前考慮清楚, 間餐廳的服務態度同policy, 唔係等於白俾錢!