Tears_Tears
極尚放題❤️
Tears_Tears
2019-02-18
關注
而家放題越開越多,開得快都執得快,因為質素真係十分參差
想食有保證既放題我既首選一定係大喜屋,價錢同出面差唔多,但野食一定好食先
大喜屋都分左幾間,我會將佢地分為3級,大喜屋(LV 1),極尚大喜屋(LV 2)同埋殿。大喜屋(LV 3)
至於佢地有咩唔同,就係高一級就會有多D高級食材提供,當然價錢會相對較貴啦,其實大喜屋(LV 1)已經好高質

好耐冇食過放題,今次揀左極尚大喜屋,因為都只係貴過普通果間小小
BOOK 左17:30,呢個時段$288加一,有85折, 折完大概$270/人左右,  抵唔抵食就見仁見智, 但我個人覺得係抵既
5點3左右過到去已經排哂長龍, 比返個訂枱編號職員就會幫你登記然後比張紙仔你入座

我地3個人加1個2歲小朋友, BOOK位果陣都有提及
可能因為咁樣職員安排左一張卡位比我地, 實在太好了

坐低左首先要叫既就緊係刺身啦,相對我上次食極尚大喜屋
今次好似多左松葉蟹腳,以下呢盤刺身仲有三文魚,油甘魚,池魚,帶子,帆立貝,象拔蚌,赤貝,甜蝦,赤海蝦,希靈魚,北寄貝
松葉蟹腳: 好瘦,D肉冇乜味,試完味就冇再叫過
其他刺身都好新鮮,甜蝦同赤海蝦相比,赤海蝦會甜少少同鮮味少少,有頭既甜蝦個人覺得冇乜味

放題就點可以太多壽司呢,要留返個肚食其他野架嘛
但係壽司個人覺得有2款可以叫,就係中拖羅壽司同海膽軍艦
拖羅未算係好靚既部位,但係食落去都有少少入口即溶既感覺,試完之後都有encore
中拖羅壽司

海膽都新鮮,唔會有苦味,放題黎講佢比既海膽份量一d都唔小架啦
食多幾件要翻本根本冇難度
海膽軍艦
海膽軍艦

蒲燒鰻魚又係可以encore既,冇骨,但如果燒得乾身少少個面微微脆就perfect啦
蒲燒鰻魚

羊鞍既羊味唔算太出, 同埋一定要襯熱食, 凍左就唔好食啦
羊鞍
羊鞍

牛舌又係我另一encore既食品,爽口,牛味好香
燒牛舌

炸物我叫左三款,芝麻雞翼,炸鮮奶同埋炸榴蓮
芝麻雞翼個皮脆卜卜,微辣,唔會炸到乾哂
炸鮮奶個味道我覺得OK,但粉槳太厚,影響到味道
炸榴蓮係榴蓮愛好者唔可以錯過,佢既榴蓮味都好香,食既時候小心辣到個咀,因為個心都幾熱
炸物
炸物
除左以上食物仲有叫其他野食,包括天婦羅,燒菠蘿,辣魚鍋
味道都唔錯既

以於甜品方面,有蛋糕(任叫),雪條(任叫),雪糕(限每人一杯)
我地冇叫到蛋糕, 叫左雪條, 有三種味, 朱古力, 牛奶同蜜瓜, 唔錯架呢三款雪條
雪糕就係Haagen Dazs同Movenpick,有幾款唔同既口味揀

以佢既食材黎計我覺得係抵食既,當然平日黎再會平D
想食平D就平日過黎食啦,但記得一定要BOOK位
因為WALK IN好大機會都係冇位