2015-12-27 3386 瀏覽
大瀛喜係其中一間經常幫襯嘅放題 極尚版喎,當然要衝去試啦今日約左大食友人一齊尼食, book左五點半至七點半嘅時段 早左十分鐘上去 已經有條人龍仔 不過好快已經安排入座, 被安排嘅係張二人卡位 坐得好舒服 又唔會迫 ~另外 一入去已經見到自助沙律吧 甜品櫃同飲品櫃 款式好多 尼一刻已經好期待開餐~刺身!當然是1st round不二之選, 選擇好多 有成十幾款 基本嘅三文魚 吞拿魚 北寄貝…到比較特別 少食到嘅深海鯨龍魚 劍魚腩都有 劍魚腩好肥美 有油香 好正, 帶子好fresh 蝦亦都有三款您揀 我就鐘意有頭甜蝦啦 隻隻有膏 又彈牙 yummy, 全部都好新鮮 擺盤靚壽司賣相吸引 好別緻 全部都幾細粒 唔會咁易. 水準合格有餘 自己有幾款心水柚子皮左口魚壽司:柚子皮有丁點苦澀味有中和油膩作用 左口魚火炙後入口即溶 好清新,極品香蒜和牛壽司:蒜蓉同個醬汁好夾 好濃味 雖然和牛味道唔算特出 但會有一叫再叫嘅魔力!巴馬火腿伴蜜瓜:貪得意order一件試下 其實唔覺得佢係壽司, 但贏在創意爆燈 估唔到又幾好味喎熟食有兩款特別推介, 他他汁燒比目魚同特式炒田雞腿!比目魚好大塊 同他他汁好matc
大瀛喜係其中一間經常幫襯嘅放題 極尚版喎,當然要衝去試啦

熟食有兩款特別推介, 他他汁燒比目魚同特式炒田雞腿!
比目魚好大塊 同他他汁好match 好香 但略嫌肉質唔夠嫩滑 汁亦都可以多番啲 但一定要熱食 凍左會有微腥 我一個人都食左兩舊~
我不嬲好鐘意食田雞 但放題有田雞食真係第一次見!酸酸辣辣嘅田雞肉口感豐富 肉質剛好 幾特別嘅嘗試 加啲蒜蓉炒吊下味 可能會仲吸引惹味呢~
尼個雪花牛肉鍋不錯呢!湯底係類似壽喜燒個種 所有材料牛肉 娃娃菜都索哂湯嘅甜味 仲有啲粗身粉絲係底 特別係菜 甜到不得了!如果當時有白飯嘅 真係會叫番碗撈湯食~

總括尼講 極尚大瀛喜係水準之店 性價比高 有八五折 免加一 二百蚊都唔洗, 店員亦收碟速度快 嘜都快 所以食野速度都要快 否則一定試唔哂想食嘅食物, 到最後半個鐘食得好急食 因為頭一個鐘食得太慢, 毫無儀態可言, 下次可能加多小小$食長d時間~
2015-12-22