今日想享受香滑嘅糖水,斷然就係嚟呢間位於將軍澳,名叫研香嘅糖水鋪。✨ 芒果冰系列。嚟到夏天,冇咩比一碗芒果冰更解渴!同時令你感覺就如身在天堂咁,再加上冰淇淋同芒果之間的完美結合,連續飲都唔覺得膩😊😊 冰冰涼涼,飛咗入口既芒果,又靚又好食! 🥭✨ 研香腰果芝麻。一款簡單卻帶有豐富口感既糖水,必飲之選! 💪 夠匙既芝麻香,無得頂,香口又滋味,足足兩大匙腰果🥄,絕對嘅滿足感!😁😁好滋味👌🏼✨ 内裡芝麻滑如鵝绒,外面薄薄一層芝麻糊包裹住大粒口感十足既腰果。花生和芝麻的完美融合,味道醇厚,趁熱飲就最好啦,唔會過甜,飲完口口餘香。感覺就如坐在小船上,海風輕輕吹在臉上既舒服👏總之呢,研香嘅糖水十分精緻,款式繁多,價格合理,而且份量足夠,想飲一杯香滑又解渴嘅糖水? 必飲研香啦!